Taking too long? Close loading screen.

2011 szeptemberében a VSR Simbin csapata elérkezett újabb bajnokságához. Az első forduló az elmúlt héten Brand Hatch-ben zajlott. Idén 3 fordulós versenyhétvégét tartanak a bajnokságban így jóval több esélyük van a pilótáknak egy esetleges rossz futam után a javításra.

A 15 perces időmérőt a többszörös bajnok Horváth Henrik nyerte aki idén is egy 6 sebességes BMW-vel vágott neki a küzdelemnek.

Az első futamon az első helyről induló Horváth Henrik nyert. Második lett a HTCC 2. helyezettje Béres Péter lett. A dobogó harmadik fokán a Ford Focust hajtó Csorosz László végzett. Az első futamra jellemző volt a sok hiba így elmaradtak a körökön át tartó csatározások, aminek talán a pálya volt az oka.

A következő qualifikáció 20 perccel az első futam után kezdődött is ahol a pilóták már súlybüntetéssel együtt vághattak neki a Superpole rendszerű (1mért körös) időmérőnek. A második futamra a pole poziciót az 5 sebességes BMW-t hajtó Kórodi István szerezte meg. Mögötte az első futamon 3. helyen célba érkező Csorosz László végzett. A futamon Kórodi István lógott volna el a mezőnytől de Horváth Henrik ezt nem hagyta így a futam második felében el kezdett rá felzárkózni és próbálta megnehezíteni Kórodi dolgát aki nagyszerűen ment így megérdemelten megszerezte VSR-es pályafutása első győzelmét. Második helyen végzett Horváth Henrik míg harmadik helyen Varga Péter szintén BMW-vel. Negyedik helyen futott be Csorosz,majd Vlasics,Béres akit a TC kategóriát megnyerő Veres Ákos és a Cruze-al versenyző Lengyel Ákös követett.

A harmadik futamon a második futam első 8 helyezettje fordított sorrendben rajtolt így az első rajtkocka Lengyel Ákosé volt. Mellőle Veres Ákos így a Chevrolet első sor akár még egy kettős győzelmet is eredményezhetett. Második sorból Béres Péter a BMW-vel lerajtolta a Chevyket így elkezdhetett saját tempóba menni ami azt jelentette hogy gyakorlatilag képtelenségnek tűnt befogni. Második helyen Lengyel Ákos haladt akit Veres szorosan követett és remekül ment a Lacettivel. őket Horváth és Csorosz követte akik félelmetesen mentek a súlybüntetés ellenére. Veres Ákos a nagy ütközetben sajnos hátrébb került és Horváthot nem tudta megállítani Lengyel se így Henrik egy győzelemmel és két második hellyel zárta a fordulót. A futamot megnyerte a HTCC második helyezettje Béres Péter. Harmadik a Cruze-al versenyző Lengyel Ákos lett. A HTCC további dobogósai Wágner és Molnár techinkai okok miatt nem tudták befejezni a futamokat.

A következő futam a Doningtoni versenypályán lesz így biztos nagy csata lesz és nagyon jó show a Tv nézőknek. Esőkabátot hozzatok, hiszen Angliában általában rossz idő van…

Gratulálunk mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük