X
    Categories: Sport

Küzdelmes szombat Jaramában

Az OXXO Energy Truck Race Team péntek reggel érkezett meg Jaramába, és a csapat az első perctől kezdve megállás nélkül dolgozott a kamionon, hogy másnapra versenykész állapotban legyen. Sikerült is szombat reggelre mindennel végezni, de tudtuk, hogy nehéz napunk lesz, hiszen most debütál az új kamion versenykörülmények között, így várhatók voltak nehézségek.

Az első szabadedzésen a kormányszervóval voltak gondok, és a kuplung is elkezdett csúszni, ezeket a hibákat részben sikerült orvosolni a második edzésre, ahol Kiss Norbi, a csapat pilótája a még nem 100%-os autóval is 8-ik tudott lenni. A turbó az edzéseken kétszer is eldurrant, majd az időmérőn egy elektronikai hiba miatt nem tudott Norbi mért kört futni, így a mezőny végéről vágtunk neki az első futamnak. Addigra a szervó már tökéletesen működött, és egy jó rajttal Norbi a 18-ik helyről egészen a 11-ik helyig tudott előrejutni mindössze három kör alatt:

„Jól sikerült felzárkózni az élmezőnyre – meséli Norbi -, ráadásul az élen haladók sem tudtak meglépni, így a pontszerző hely abszolút reálisnak látszott, de e 4-ik körben ismét elkezdett csúszni a kuplung, lelassultam, és pár körrel a vége előtt ki kellett állnom. A második futamig mindössze egy óránk maradt, ami alatt az egész csapat lázasan dolgozott a kuplung cserén, és a mezőny már a felvezető körön volt, amikor úgy látszott, még kiérünk, de az utolsó pillanatban eldurrant egy alkatrész, így nem tudtunk elindulni a futamon. Ennek ellenére nem vagyunk szomorúak, ugyanis az első futamban a hibáig nagyon jó volt az autó, tudtam sokat előzni, jól működött a szervó, a motor, ennek pedig örülhetünk, hiszen most vagyunk először versenyen az általunk épített kamionnal, és ami hiba eddig kijött, az nem a tervezés, vagy a kivitelezés hibájából adódott. Jó az alap, amit építettünk, és amint túl leszünk ezeken a technikai hibákon, biztos vagyok benne, hogy jönnek majd az eredmények, főleg, hogy közben folyamatosan fejlesztjük tovább a kamiont.”

A csapat másik pilótája, Frankie Vojtisek az első futamon 11-ik lett, a másodikon pedig a rajtnál hátulról úgy összetörték, hogy a hátsó ütközője teljesen elhajlott, kilyukasztotta a jobb hátsó gumiját, így Frankie-nek fel kellett adnia a versenyt.

Nem voltunk tehát szerencsések ma, de nem csüggedünk, tudtuk, hogy nehéz lesz, holnap újult erővel támadunk!

Forrás: OXXO Racing

Toya: Szimulátorozás, régi játékok gyűjtése és egy állandó kiállítás létrehozásának álma. http://www.hsw.hu http://jatekmuzeum.blog.hu
Related Post