X
    Categories: Sport

Michelisz betlizett a marokkói időmérőn

Még el sem kezdődött az első etap, Norbit figyelmezteti mérnöke, hogy óvatosan bánjon az autóval, érezze meg az új beállításokat, tapasztalja meg, milyen ezzel átmenni a rázóköveken. Az időmérő edzés első felvonásában a meglepetést, az eddig igencsak gyengélkedő, de most 20 kg-mal könnyebb Fordok szolgáltatták, amik fel tudták venni az élmenők tempóját. Az sem tudta Nash lendületét szegni, hogy Dudukalo ledarálta a bal hátulját.

Ahogy várni lehetett az elsőkerekes versenyautók uralták a mezőnyt. Michelisz többször is megpróbálta betörni a BMW-t, de ideje csak a 13., így kieső helyre volt elég. Az edzés első szakaszát a Menu nyerte a világbajnoki pontverseny éllovasa Yvan Muller és a Ford Focus-t kormányzó, Tom Chilton előtt. A Q2-be három BMW-s, Tom Coronel, Franz Engstler és Stefano D’Aste jutottak tovább.

A kvalifikáció második felében az első körök után Coronel került az élre. Meglepetésre sokáig tudta tartani magát, ám jöttek a Chevy-k és először Huff, majd az utolsó pillanatban Menu is megelőzte a hollandot megnyerve ezzel a marrákesi időmérő edzést.

A második futam rajtsorrendjét a Q2 első 10 helyezettjének fordítottja adja. Ennek értelmében Tiago Monteiro foglalhatja el a pole pozíciót az állórajtos versenyen.

Michelisz Norbert nyilatkozata:
A 13. lettem az időmérőn. Ha most nagyon őszinte vagyok és szerencsém lett volna, és 12. vagyok, akkor sem hiszem, hogy az időmérő második felében lett volna esélyem bekerülnöm a tízbe. Összességében nem vagyok csalódott, büszke vagyok a csapatra, mert léptünk előre egy komoly lépést a szabadedzések után – a kerékvetőkön sokkal több önbizalmam van. Remélem, hogy a holnapi bemelegítésre tudunk még egy kicsit finomítani és akkor a versenyen tudok pontokat szerezni.

Forrás: Zengőmotorsport.hu

Toya: Szimulátorozás, régi játékok gyűjtése és egy állandó kiállítás létrehozásának álma. http://www.hsw.hu http://jatekmuzeum.blog.hu
Related Post